Varkauden Aluelämpö sponsoroi paikallisten taitoluistelijoiden kesäharjoittelua

Varkauden Tarmon taitoluistelijat saivat tänä keväänä omalta kaukolämpöyhtiöltään sponsorointitukea kesäharjoittelun järjestämiseen. Tuen ansiosta kuukausimaksuja saadaan luistelijoille pienemmiksi, jolloin mahdollisimman monella on varaa osallistua harjoituksiin.

Varkauden Tarmon taitoluistelijoiden toiminnassa on mukana noin 60 luistelijaa, joista 25 kilpailee. Ryhmiä on monentasoisia alkaen luistelukoulusta, jossa harjoitellaan perustaitoja. Jos intoa riittää, seuraavaksi voi siirtyä viikoittain kokoontuviin harrastusryhmiin. Nuorimmat luistelijat ovat noin 3-vuotiaita.

”Luistelun voi aloittaa heti, kun jalat kantavat niin, että lapsi pääsee kaaduttuaan itse takaisin luistimille!” naurahtaa Varkauden Tarmon taitoluistelujaoston jäsen ja 10 vuoden ajan oman tyttärensä taitoluistelua tukenut Tiina Kettunen. Yläikärajaa ei ole. ”Mukana on 70-vuotiaitakin luistelijoita. Rakas harrastus voi jatkua kisavuosien jälkeen aikuisryhmässä.”

Kilpailu ei ole pääasia, vaan jäällä nauttiminen!

Tarmon taitoluistelijoiden kilpailutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten. Valmentaja kannustaa lupaavia luistelijoita liittymään seuran kilpailuryhmiin, joista ensimmäinen on K3 ja edistyneimpien ryhmä K1. Yhdistys ei ole kuitenkaan lähtökohtaisesti kilpaileva taitoluisteluseura.

”Tärkeintä on taitoluistelun harrastaminen ja mukava yhdessäolo kavereiden kanssa”, Kettunen korostaa. Viime syksynä seurassa aloitti uusi ammattivalmentaja, mutta seurassa pidetään yhä kiinni siitä, että vain harrastaminenkin on mahdollista. ”Jäällä voi käydä nauttimassa myös ilman kilpailemisen paineita.”

Kesätauko on luistelijalle pitkä

Luistelijoiden vanhemmista koostuva taitoluistelujaosto perustettiin vuonna 1996, ja jaosto päättää, miten seuraa pyöritetään ja minkälaista toimintaa järjestetään. Tänä keväänä seura haki Varkauden Aluelämmöltä sponsorointitukea kesäkuukausien harjoitteluun Leppävirran jäähallissa.

”Luistelukausi päättyy Varkaudessa jääkelien myötä maaliskuun loppupuolella ja alkaa jälleen elokuussa. Neljän kuukauden kesätauko on luistelijoille äärettömän pitkä”, Kettunen sanoo. Hankalin kesätauko on kilpaileville luistelijoille, joiden pitäisi olla elokuussa jo kisakunnossa. ”Pyrimmekin järjestämään keväälle kaikille vapaata jääaikaa noin kolmesti viikossa.”

Tunti jääaikaa maksaa seuralle noin 110 euroa, ja sen päälle lisätään valmentajan palkka ja matkakulut. Kilpailevan nuoren luistelijan vuosikustannukset voivatkin olla jopa 2500 euroa. ”Luistelu on kallis harrastus, ja harvalla perheellä on mahdollisuutta maksaa tarvittavia summia. Siksi sponsorointituki on meille niin tärkeää”, Kettunen sanoo.

Varkauden Aluelämmön sponsorointituen ansiosta harrastuksen kuukausihintoja saadaan alas, jolloin mahdollisimman moni lapsi ja nuori voi osallistua kesäajan harjoitteluun perheen tulotasosta riippumatta. ”Olemme todella kiitollisia ja onnellisia!” Kettunen kiteyttää.