Ajankohtaista

Joulukorttirahoilla tuetaan varkautelaisten lasten ja nuorten harrastuksia

”Lahjoitusten ansiosta moni lapsi pääsee tavoittelemaan unelmiaan!” Lahjoitimme joulukorttirahat tänä vuonna SOS-Lapsikylän Unelmista totta -hankkeeseen. Yhdessä haluamme tukea varkautelaisten lasten ja nuorten tasavertaisia mahdollisuuksia viettää aikaa lempiharrastuksensa parissa.

Huoltopalvelut auttavat joustavasti taloyhtiö- ja omakotiasujia

Aluelämmön huoltopalvelut tarjoavat niin omakotiasujille kuin taloyhtiöillekin kustannussäästöjä ja asiantuntevaa apua. Palveluvalikoimassa on varaa valita. Kaukolämmönvaihtimen kuntokatselmus on usein ensiaskel laitteiston oikea-aikaiseen huoltoon ja uusintaan.

Tuliko lämmönjakohuoneen säätimelle taas ylilämpöhälytys? Ei hätää!

Kaukolämmön käyttöveden ylilämpö on yleisin hälytyksen aiheuttaja niin taloyhtiöissä kuin omakotitaloissakin. Hälytys ilmoittaa käyttöveden hetkellisestä ylilämmöstä, mutta taustasyitä ongelmaan voi olla monia. Kaikissa ammattilaiset auttavat.

Varkauden aluelämmön lämpöhinnasto muuttuu 1.1.2020 alkaen

Arvoisa asiakkaamme, yhtiömme lämpöhinnasto muuttuu 1.1.2020 alkaen.

Syksyn piirustuskilpailun voittajat on valittu!

Varkauden Aluelämpö järjesti syys–lokakuussa kaikille Varkauden 1.–6. luokille piirustuskilpailun. Kilpailuun sai osallistua yksin, ryhmänä tai koko luokan voimin, ja toteutustapa oli vapaa. Voittajaluokka valittiin jokaiselta luokka-asteelta, ja palkintona koko luokka saa elokuvaliput.

Early Bird -kampanja alkaa!

Tilaa huoltopalvelu tai laiteuusinta talvella, saat 15 kk maksuaikaa! Varkauden Aluelämmön varhaisen tilaajan etukampanja alkaa marraskuussa ja jatkuu helmikuun loppuun (11.11.2019–28.2.2020). Kun tilaat huoltopalvelun talvella, voit valita töiden aloitusajankohdan vapaasti esimerkiksi toukokuulta.

Avoimien ovien päivä toteutettiin yhteisvoimin: ”Haluamme tehdä yhdessä hyvää ja lisätä tietoisuutta ilmastoasioista.”

Varkauden Aluelämmön perinteinen avoimien ovien päivä keräsi tänäkin vuonna noin 700 kävijää. Poutasää suosi näytteilleasettajia ja kaupunkilaisia. Päivän parasta antia oli eri toimijoiden avoin yhteistyö hiilineutraalin yhteiskunnan ja samalla Varkauden kaupunkilaisten puolesta.

Varkauden Aluelämmön Avoimien ovien päivä

Torstai 10. lokakuuta 2019 klo 10–19, Hasintie 24 78870 Varkaus. Hyödyllistä asiaa ja kivaa tekemistä koko perheelle!

Kaukolämmöllä vaikutat omaan energiankulutukseen ja CO2-päästöihin

Vaikka maailma muuttuu, kaukolämpö ei ole katoamassa mihinkään. Jo noin 70 prosenttia liike- ja julkisista rakennuksista lämpenee kaukolämmöllä, ja sama koskee noin 2,7 miljoonan suomalaisen kotia. Kaukolämpö on myös yksi parhaista keinoista vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeen.

Kaukolämpöasiakkaana voit ottaa rennosti: huollossa ja valvonnassa työskennellään kellon ympäri

Kaukolämpöasentajat, päivystäjät ja voimalaitosten valvojat seuraavat lämmitysverkon toimintaa vuoden jokaisena päivänä. Paljon näkymätöntä työtä tehdään kulisseissa, mikä varmistaa, että monet vikatilanteet eivät koskaan näy asiakkaille asti.

Lämmityskausi alkaa – mutta toimivatko patterit ja pumput?

Syksy tekee tuloaan, mikä tarkoittaa lämmityskauden alkamista. Lämmityskausi kestää normaalina vuonna syyskuulta huhtikuulle. ”Kesään mahtui vaihtelevia kelejä, ja välillä oli poikkeuksellisen kylmää. Viimeistään syyskuussa tulee niin kosteita ja viileitä päiviä, että lämmitys menee välillä päälle”, kertoo Aluelämmön toimitusjohtaja Mikko Onkalo.

Käyttöveden lämmitys on jopa 25 % omakotitalon energiakustannuksista

Kesäkuukausina energiaa tarvitaan lämmitykseen harvoin, ja heinäkuussa kaukolämmön kulutus on vain 2–3 prosenttia vuoden kokonaismäärästä. Aivan mitätöntä energiantarve ei kesälläkään ole, koska jokaisessa kodissa, liiketilassa ja tuotantolaitoksessa tarvitaan lämmintä vettä.

Waltterin koulun 3-luokkalaiset tutustuivat paikalliseen kaukolämpöön

Waltterin koululla on keskitytty kevään aikana kestävän kehityksen teemoihin ja jokainen luokka-aste on käynyt vierailulla paikallisessa yrityksessä. Kaikki 3-luokkalaiset pääsivät tutustumaan Varkauden Aluelämmön toimintaan.

Kaukolämpölaitteiston huolto maksaa itsensä nopeasti takaisin!

Kaukolämpölaitteiston oikea-aikainen huolto ja uusinta parantavat järjestelmän hyötysuhdetta, niin että lämmityskulut laskevat vähintään 10–15 prosenttia.

Huoltopalvelut pienentävät kaukolämpölaskua 10–15 %!

Varkauden Aluelämpö selvitti toteutuneiden asennuskohteidensa perusteella, miten lämmitysjärjestelmän huolto, kuten patteriverkoston tasapainotus tai lämmönvaihtimen uusinta, vaikuttavat kodin lämmityslaskuun. Huoltopalvelujen ansiosta laitteiston hyötysuhde paranee, mikä takaa vähintään 10–15 prosentin säästöt.

Joulukorttirahoilla jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille

Joka vuosi Varkauden Aluelämpö lahjoittaa joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna joulumuistamisiin varatut rahat ohjataan Varkauden seurakunnan diakoniatyöhön

Kaukolämmön huoltosopimuksella mielenrauhaa

Huoltosopimuksella varmistetaan, että kodin lämmitysjärjestelmä pysyy ajan tasalla. Huoltosopimusasiakkaiden ei tarvitse muistaa, milloin kaukolämpölaitteisto kaipaa huoltoa tai uusimista.

Varkauden Aluelämmön kuvataidekilpailun voittaja on löytynyt!

Kuvataidekilpailussa koululaiset pääsivät piirtämään ja maalaamaan käytännönläheisiä vinkkejä energian, sähkön ja veden kulutuksen vähentämiseksi. Vinkeissä nousivat esille käytännölliset vinkit energiansäästöön kuten laitteiden ja hanojen sulkeminen sekä hyötyliikunta joka säästää paitsi energiaa myös luontoa.

Kaukolämmön kesäsulku on turvallisinta jättää automatiikan huoleksi

Useimmissa kaukolämpötaloissa lämmitystä ohjataan automaattisesti lämmönsiirtimen ulkoilmatermostaateilla. Asuinhuoneiston lämpötilan tavoitteessa pysytään parhaiten, kun automatiikka vastaa kesäsulkuventtiilin avaamisesta ja sulkemisesta kesäkuukausien aikana.

Mikä Aluelämmön huoltopalvelu sopii juuri sinun tarpeisiisi?

Aluelämmön huoltopalvelut on kehitetty asiakkaiden kysynnän ja tarpeiden mukaan.

Kotimaista uusiutuvaa energiaa saadaan nyt kaurasta

Atrian omistaman A-Rehun Varkauden tehtaiden ja Varkauden Aluelämmön yhteistyö astui tärkeän askelen eteenpäin, kun uusi kaurankuoripellettilaitos alkoi tuottaa kaukolämpöä ja höyryä Kivipurontiellä tammikuussa.

Lämpökamerakuvaus paljastaa lämpövuodot rakenteita rikkomatta

Lämpökamerakuvauksella saadaan helposti ja nopeasti valaistusta erilaisiin lämmitysjärjestelmän ongelmiin.

Lämmönvaihdinten huolto ja oikea toiminta pitävät kaukolämpölaskun ja vedenkulutuksen kurissa

Kun lämmönvaihdin eli kaukolämpösiirrin on kunnossa, lämmitysjärjestelmä toimii optimaalisesti ja kaukolämpölasku vastaa todellista kulutusta.