A-rehu Oy:n sijoitus kaukolämpöön maksoi itsensä takaisin vuodessa

"Varkaudessa paikallinen kaukolämpö on puhtain ja edullisin ratkaisu suurten kiinteistöjen lämmitykseen."

A-rehu Oy:n tehdaskiinteistössä öljylämmitys vaihdettiin kaukolämpöön. Vuosittain kuluneet 300 000 litraa kevyttä polttoöljyä vaihtui huolettomaan kaukolämmitykseen.

Investointi maksoi itsensä takaisin vuodessa.

- Olemme suomalainen rehuteollisuusyritys ja paikallisuus on meille tärkeä arvo. Kaukolämpöön siirtyminen oli investointi kotimaisuuteen, A-rehun toimitusjohtaja Jussi Maasalo kertoo.

Urakoimme A-rehun kaukolämpöliittymän avaimet käteen -sopimuksella. Sopimukseen sisältyi valmis toimitus suunnittelusta laitteiston asennuksiin.

- Varkauden Aluelämpö hoiti projektin moitteettomasti. Luotimme heidän ammattitaitoonsa täysin, joten yrityksemme omia resursseja tarvinnut hukata projektiin lainkaan. Kaikki sujui juuri niin kuin oli sovittu ja palvelu oli hyvää, Maasalo kiittää.


Navitas: Siirtyminen kaukolämpöön pienensi suuren kiinteistön käyttökuluja huomattavasti

"Investoinnin kuluja on pystytty kattamaan parantuneen vuokrausasteen mukanaan tuomilla tuotoilla."

Navitas Oy:n Mestarintie 1:ssa sijaitseva reilu 10000 neliömetrin halli konvertoitiin kaasulämmityksestä kaukolämpöön syksyllä 2012.

Varkauden Aluelämpö suoritti muutostyöt avaimet käteen -periaatteella, energiatehokkuusneuvonnasta asennukseen ja viimeistelytöihin.

- Mestarintie 1:n kiinteistö on merkittävä teollisuuskiinteistö alueella, ja sen omistajana halusimme varmistaa, että kiinteistön lämmitys on hoidettu kustannustehokkaasti, kertoo Navitas Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Karvinen.

Karvisen mukaan kaukolämpöön siirtyminen on tuonut rakennuksen käyttökuluja alaspäin huomattavasti. Investoinnin kuluja on pystytty kattamaan parantuneen vuokrausasteen mukanaan tuomilla tuotoilla.

- Pienentyneiden käyttökulujen lisäksi tilojen käyttömukavuus parantunut, eikä kiinteistössä ole ollut vaihdoksen jälkeen lainkaan lämmitysongelmia tai huoltotarpeita.

Kaiken kaikkiaan projektin kulussa ei ollut moitteelle sijaa. Varkauden Aluelämmön asiantuntijat etsivät ratkaisuita vanhan kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen erittäin rakentavassa hengessä, Karvinen kiittää.


Ota yhteyttä