Lämpökamerakuvaukset

Lämpökamerakuvaus on nopea ja helppo keino selvittää kiinteistön energiatehokkuus, mahdolliset lämpövuodot tai vaikkapa lattialämmitysputkiston sijainti rakenteita rikkomatta. Lämpökamerakuvausten tulokset perustuvat puhtaasti lämpötilaeroihin.

Lämpökamerakuvauksella voidaan selvittää esimerkiksi:

  • kylmäsillat ja muut kylmät kohdat rakenteissa tai tietyssä huoneistossa
  • lämmöneristyksen kunto
  • ikkunoiden ja ovien lämpövuodot
  • patteriverkoston vedenkierron tilanne
  • kaukolämpöverkon lämpövuodot
  • lattialämmitysputkiston sijainti.
Varkauden Aluelämpö käyttää Infradex Oy:n maahantuomia FLIR-lämpökameroita.

Lue lisääLämpökamerakuvauksen toteuttaa aina sertifioitu ammattilainen

Lämpökamerakuvaukset toteuttaa Aluelämmöllä aina sertifioitu asiantuntija. Hän tekee ennen kuvausta tarkan kuvaussuunnitelman, joka varmistaa että kuvaustarkkuus on kohdallaan ja kustannukset pysyvät järkevinä. Esimerkiksi kerrostalon lämpövuotojen selvitys vaatii useampia kuvauspisteitä, kun taas omakotitalossa neljän julkisivun kuvaaminen usein riittää.

Paras aika kiinteistön rakenteiden lämpökamerakuvaukselle on talvi. Kun ulko- ja sisälämpötilan ero on mahdollisimman suuri, lämpövuodot näkyvät selvimmin. Sen sijaan putkivuodot tai putkistojen sijainnit voidaan paikantaa milloin tahansa: putkistossa kiertävän veden lämpötilan hetkellinen nosto riittää selkeän kuvaustuloksen saamiseksi.

Lämpökamerakuvaus on nopeaa: esimerkiksi 2–3 kuvan hyvin suunniteltu otto vie puolisen tuntia.


Lämpökamerakuvauksen tulokset esitellään raportissa

Lämpökamerakuvauksen tilaajan ei tarvitse olla alan asiantuntija. Lämpökamerakuvauksiin kuuluu aina yksityiskohtainen ja helposti ymmärrettävä raportti, jossa asiantuntija kertoo valokuvien ja lämpökamerakuvien avulla, missä ongelmakohdat sijaitsevat. Raportti sisältää myös asiantuntijan havainnot, analyysit sekä ehdotukset kunnossapitoon ja mahdollisiin korjauksiin.


Asiakaspalvelu
p. 020 7347 410
info@varkaudenaluelampo.fi


TILAA LÄMPÖKAMERAKUVAUS TAI KYSY LISÄÄ