Syksyn piirustuskilpailun voittajat on valittu!

Varkauden Aluelämpö järjesti syys–lokakuussa kaikille Varkauden 1.–6. luokille piirustuskilpailun. Kilpailuun sai osallistua yksin, ryhmänä tai koko luokan voimin, ja toteutustapa oli vapaa. Voittajaluokka valittiin jokaiselta luokka-asteelta, ja palkintona koko luokka saa elokuvaliput.

Kilpailun taustalla on Varkauden kaupungin 90-vuotisjuhlavuosi. Itsekin yli 40-vuotias Varkauden Aluelämpö halusi innostaa nuoria varkautelaisia pohtimaan, miltä kotikaupungissa näyttää noin 40 vuoden kuluttua, kun lapset ovat aikuisia. Miten koteja lämmitetään? Miten kaukolämpöön tuotetaan energiaa? Miten Varkaudessa liikutaan?

Piirustuskilpailuun saatiin 65 hienoa ehdotusta, joista osa oli ryhmätöitä. Ensimmäiseltä luokka-asteelta ei saatu yhtään kilpailutyötä. Voittajaluokiksi valittiin Repokankaan koulun 2.,3.,4. ja 6. luokka sekä Puurtilan koulun 5. luokka.

”Puurtilan koulun työ oli ryhmätyö, joka erottui muista jo kokonsa puolesta. Lisäksi arvostimme oppilaiden kuvan mukaan liittämää tekstiä, jossa he selittivät tulevaisuuden visiotaan”, kertoo Aluelämmön Jyrki Väänänen. Repokankaan koulu oli muilla luokka-asteilla ainoa osallistuja.

Lämpimät onnittelut voittajille!