Sponsorointirahoilla tuetaan lasten liikkumista pienestä pitäen

Varkauden Aluelämpö tukee tänä vuonna muun muassa neljän junioriseuran toimintaa. Sponsorointitukea saavat esimerkiksi Puurtilan Kisa-Pojat, Warkis Varkaus ry, Warkauden Tarmo ja WP35. Mukana on kymmeniä nuoria pesäpallon, jääkiekon, salibandyn ja jääpallon harrastajia.


Salibandy sopii lajina jo päiväkoti-ikäisille

Varkauden Tarmon salibandyjaostossa sponsoroinnilla rahoitetaan alle kouluikäisten kerhotoimintaa.

”Työntekijämme käyvät päiväkodeissa pitämässä aamutuokioita, joihin tuomme mukana mailat, pallot ja suojalasit”, kertoo salibandyjaoston puheenjohtaja Juha-Matti Hokka. ”Myös maalivahdin varusteita pääsee kokeilemaan kerhossa ilmaiseksi. Toiminnasta ei aiheudu lapsille tai päiväkodeille kustannuksia, mikä on tärkeää, koska kerhoiässä harrastuslajeja vasta haarukoidaan. Kynnys kokeilla lajia on tehty mahdollisimman matalaksi.”

Yhdistyksen tavoitteena on houkutella lapsia jo varhain salibandyn pariin. Esimerkiksi tyttöjen salibandyharrastus onkin kasvanut viime vuosina paljon, mikä näkyy myös pienten kerhoissa.

”Olemme mukana Warkauden Lapset ja Perheet Liikkeelle -hankkeessa kannustamassa vanhempia tuomaan lapsiaan lajin harrastuskerhoihin jo päiväkoti-iässä”, Hokka korostaa. ”Lajina salibandy sopii hyvin perheen pienimmillekin, koska pelivälineet ovat kevyet ja lajia pelataan sisätiloissa. Pienimmät osallistujat ovatkin noin 3-vuotiaita.”

Kerhotoiminnassa myös vanhemmat kokevat iloisia ahaa-elämyksiä.

”On suuri hetki, kun vanhemmat huomaavat, miten pienikin lapsi pystyy liikkumaan pallon kanssa, kiertämään keiloja ja pistämään pelivälinettä maaliin. Samalla on hyvä muistaa, että pystymme pyörittämään kerhotoimintaamme vain sponsorointituen ansiosta. Suuri kiitos Aluelämmölle!”

Jääpallo tarjoaa tekemistä koko perheelle

Vapaaehtoisvoimin pyörii myös jääpalloseura WP35. Seuralla on meneillään hanke Jääpalloa kaikille 2016–2018, ja sen tavoitteena on lasten ja nuorten liikunnallinen aktivointi. WP35 tukee myös vähävaraisten lasten ja nuorten jääpalloharrastusta.

”Varkauden Aluelämmön sponsorirahat osoitetaan tulevalla talvikaudella 6–10-vuotiaiden lasten jääpallokouluun”, kertoo seuran sihteeri Timo Heiskanen. ”Syys-lokakuussa kokoonnumme kerran viikossa jäähallissa ja marraskuusta lähtien kahdesti viikossa ulkona tekojäällä. Seuramme junioritoimintaan kuuluu myös viisi juniorijoukkuetta sekä luistelukoulu, jossa lapset oppivat luistelun alkeet ennen jääpallokouluun siirtymistä.”

Sponsorointituella maksetaan jääpallokoulun jäämaksuja ja varustehankintoja, jolloin harrastuksen aloituskynnys pystytään pitämään matalana. ”Olemme todella kiitollisia, että Varkauden Aluelämpö on lähtenyt mukaan tukemaan lasten jääpalloharrastusta!”

Seurassa toivotaan, että vanhemmat tulisivat lasten mukana kentän laidalle seuraamaan heidän riemuaan ja ulkoiluaan.

”Jääpalloharrastus tarjoaa mielekästä tekemistä koko perheelle”, Heiskanen lupaa. ”Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksiamme ja pelejämme sekä osallistumaan myös seuratyöhön. Jääpallo on edullista ja mukavaa ajanvietettä, eikä kilpaurheilu ole nuorille päällimmäinen asia. Jokainen voi mennä lajissa eteenpäin omista lähtökohdistaan käsin. Alussa tärkeintä on ulkoilusta nauttiminen, luistelun harjoittelu ja joukkuepelaamisen opettelu. Lapset ovatkin todella sitoutuneita, ja valtaosa on innolla mukana kaudesta toiseen.”

Innokkaimmille harrastajille jääpallossa riittää myös kannustavia esimerkkejä. ”Juniorityömme on kantanut hyvin hedelmää ja olemme saaneet vuosittain pelaajia nuorten maajoukkueisiin. Löytyypä seurasta kymmeniä MM-mitalistejakin!”Uudet sponsorointikohteet valitaan keväällä 2019. Tilaa Varkauden Aluelämmön uutiskirje ja pysy ajan tasalla tuoreimmista kuulumisista!


Tilaa uutiskirjeemme

* pakollinen kenttä

Sallin Varkauden Aluelämmön ottavan minuun yhteyttä tässä lomakkeessa ilmoitetun sähköpostiosoitteen kautta uutis- ja markkinointitarkoituksissa.

Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa klikkamalla uutiskirjeen pohjalta löytyvää linkkiä.