Riikinvoiman ensimmäinen lämmityskausi sujui odotettua paremmin

Riikinvoiman ensimmäinen lämmityskausi alkaa olla voiton puolella ja se on sujunut hyvin.

”Ensimmäinen lämmityskausi on uudessa laitoksessa ja uudella teknologialla haasteellista, mutta se on kuitenkin sujunut haasteisiin nähden erittäin hyvin. Hyvällä käytettävyydellä ja kuormatasolla on operoitu, on pystytty tuottamaan lämpöä Aluelämmölle. Sähköntuotanto on toiminut myös”, Riikinvoiman toimitusjohtaja Juha Räsänen sanoo.

”Viime vuonna, kun Riikinvoima lähti koekäyttöön, oltiin positiivisesti yllättyneitä, sillä oltiin varauduttu suurempiin häiriöihin kuin mitä tuli”, Varkauden Aluelämmön Mikko Onkalo sanoo.

Syys-lokakuu sujui pitkälti laitoksen testaamisessa.

”Marraskuun puolivälissä laitos saatiin oikeaan vireeseen ja siitä lähtien on ajettu täyttä kuormaa”, Räsänen sanoo.

Tammikuun pakkasista selvittiin hyvin

Riikinvoiman toiminta on ollut joulukuusta lähtien lähes häiriötöntä eivätkä satunnaiset koekäytön aikaan tapahtuneet häiriöt näkyneet mitenkään Aluelämmön asiakkaille.

”Suomen talvi on ankara ja oli koviakin pakkasia, joten tietysti jännitti, miten jätteenkäsittely pakkasella sujuu. Jäätymisen suhteen ei kuitenkaan ollut ongelmia eikä tuotantokatkoksia aiheutunut”, Räsänen kertoo.

Tammikuun kovilla pakkasillakin suurin osa energiasta saatiin jo Riikinvoimalta.

”Tammikuussa Riikinvoiman osuus kaikesta Varkauden Aluelämmön energiasta oli 79% ja maaliskuussa lähes 90% ja osuus lisääntyy koko ajan”, Onkalo sanoo.

Riikinvoiman luovutetaan lähiviikkoina

Sekä Räsänen että Onkalo ovat yhtä mieltä siitä, että Riikinvoiman luovutus on aivan nurkan takana.

”Kyllä me ollaan hyvin lähellä luovutushetkeä. Pieniä teknisiä yksityiskohtia viilataan”.

Ensimmäiset päästömittaustulokset ovat myös olleet positiiviset.

”Riikinvoiman päästötasot ovat todella pieniä, marginaalisia. Ympäristömielessä laitos on vähintäänkin täyttänyt tavoitteet”, Räsänen sanoo.