Mikä Aluelämmön huoltopalvelu sopii juuri sinun tarpeisiisi?

Aluelämmön huoltopalvelut on kehitetty asiakkaiden kysynnän ja tarpeiden mukaan.

”Yksi suosituimmista palveluistamme on määräaikainen kausihuoltosopimus, jonka voi solmia vuodeksi tai kahdeksi kerrallaan”, kertoo Aluelämmön kaukolämpöinsinööri Jyrki Väänänen. ”Aluksi teemme aina kuntokatselmuksen ja korjaamme mahdolliset viat. Sopimuksen aikana tarkistamme laitteiston kaksi kertaa vuodessa, lämmityskauden alussa ja lopussa.”

Tutustu huoltopalveluihin


Siirtimen kunto on kaiken a ja o

Paras tapa varmistaa kaukolämpölaitteiston kunto on tilata siirtimen kuntokatselmus.

”Kyse on hieman samasta asiasta kuin auton katsastuksessa: siirtimen kunto kannattaa tarkistuttaa säännöllisin väliajoin”, Väänänen toteaa. ”Ikä lisää riskejä, joten 10-vuotias siirrin on hyvä tutkia noin joka toinen vuosi. Silloin tiedetään ajoissa, tarvitseeko siirrin korjausta tai uusimista.”

Siirtimen uusinta onnistuu avaimet käteen -palveluna, johon kuuluu LVI-suunnitelman päivitys.

”Asiakkaidemme toiveesta tarjoamme siirrinten uusintaa kokonaispalveluna, eli puramme vanhan siirtimen, asennamme uuden ja annamme käyttöopastuksen. Asiakkaamme saavat myös tavallista pidemmät takuut: siirtimelle viisi vuotta ja asennustöille kolme.”


Huoltosopimuksella huolettomuutta

Rivi- ja kerrostaloyhtiöille sekä liikehuoneistoille tarjolla on kattavia huoltosopimuksia, joiden vaivattomuutta voi verrata leasingauton sopimushuoltoon.

”Jo ennen sopimuskauden alkua teemme kuntokatselmuksen ja kausihuollon, eli laitamme kaiken lähtökohtaisesti kuntoon”, Väänänen kertoo. ”Sopimuksen aikana vastaamme kaukolämpölaitteiston kunnosta ja korjauksista, mikä parantaa käyttövarmuutta. Asiakas saa käyttöönsä myös kattavat raportit ja kaiken muun keräämämme datan.”

Jos kiinteistön energiatilanne mietityttää, energiaselvitys antaa hyvän kokonaiskuvan.

”Arvioimme viiden vuoden energiankulutustietojen ja lämpöyksikön kunnon perusteella, mikä on kiinteistön energiatalouden tilanne ja esittelemme tulokset taloyhtiön hallitukselle. Selvityksen pohjalta on usein helppo päättää, mitä lähitulevaisuudessa on järkevä tehdä: onko esimerkiksi uusittava siirrin vai riittääkö säätöjen viilaaminen.”

Tarvittaessa selvitystä voi tarkentaa kuntokatselmuksella tai lämpökamerakuvauksella.

”Kuvauksella selvitetään esimerkiksi maanalaisten putkilinjojen paikkoja, lämpövuotoja ja huoneistojen lämpötilaeroja. Lämpökamerakuvaus antaakin hyvän kuvan kodin tai kiinteistön eristystilanteesta, ja sertifioidulta kuvaajalta asiakkaamme saavat myös viralliset lämpökamerakuvausraportit.”


Lämmityssäästöjä jopa 15–30 %

Yksi tehokkaimmista keinoista pienentää energialaskua on tasapainottaa kaukolämpöverkosto.

”Motiva lupaa, että asunto-osakeyhtiö voi säästää tasapainotuksen ansiosta lämmityskuluissa jopa 15–30 %”, Väänänen kertoo. ”Tilanne on hyvä tarkastaa noin kahdeksan vuoden välein, jolloin asukkaat ovat ehtineet vaihtua. Toinen syy tasapainotukselle on lämmityslaskun poikkeama edellisvuosista.”

Ota yhteyttä, niin mietitään teille sopiva huoltopalvelu!

Tarjolla kaikille Aluelämmön asiakkaille:

  • kausihuoltosopimus
  • kaukolämpösiirtimen kuntokatselmus
  • siirtimen uusiminen
  • lämpökamerakuvaukset

Tarjolla yritysasiakkaille:

  • huoltopalvelusopimus
  • kaukolämpöverkoston tasapainottaminen taloyhtiöille
  • energiaselvitys