Lämmityskausi alkaa – mutta toimivatko patterit ja pumput?

Syksy tekee tuloaan, mikä tarkoittaa lämmityskauden alkamista. Lämmityskausi kestää normaalina vuonna syyskuulta huhtikuulle.

”Kesään mahtui vaihtelevia kelejä, ja välillä oli poikkeuksellisen kylmää. Viimeistään syyskuussa tulee niin kosteita ja viileitä päiviä, että lämmitys menee välillä päälle”, kertoo Aluelämmön toimitusjohtaja Mikko Onkalo.

Syksy onkin hyvää aikaa tarkastaa oma kaukolämpöjärjestelmä, jotta lämmitys toimii varmasti talven pakkasilla.

”Huolettomin tapa on solmia kanssamme huoltosopimus, jolloin ammattilaiset tarkastavat lämmityslaitteet vähintään kaksi kertaa vuodessa, lämmityskauden aluksi ja lopuksi”, Onkalo sanoo.

Kuntokatselmus antaa nopean avun

Onkalo suosittelee tekemään perustarkastuksen omalle lämmitysjärjestelmälle syyskuussa tai tilaamaan Aluelämmön kuntokatselmuksen. Silloin tiedetään, miten esimerkiksi lämmönvaihdin tai kaukolämpöjärjestelmän pumput toimivat.

”Joskus pumppujen pysäyttäminen kesäksi aiheuttaa, että ne jumiutuvat eivätkä käynnisty normaalisti syksyllä. Jos vikoja ilmenee, kannattaa olla yhteydessä meihin, niin ammattilaiset tulevat tarkastamaan tilanteen ja korjaamaan laitteet”, Onkalo sanoo.

Jos lämmitysjärjestelmässä on ollut edellisenä talvena häiriöitä, kuten epätasainen sisälämpötila, pienet korjaustyöt yleensä riittävät.

”Jos esimerkiksi rivitalossa yksi asunto on kylmempi kuin muut, patteriverkoston termostaateissa voi olla vikaa tai linjansäätöventtiilit tarvitsevat huoltoa”, Onkalo sanoo.

Ota lämmityskausi vastaan huolettomin mielin ja tilaa Aluelämmön luotettava kuntokatselmus!