Aluelämmön vuoden 2017 vuosikertomus on julkaistu

Aluelämmön vuosikertomus sisältää kiinnostavan koonnin vuoden tärkeimmistä tapahtumista, investoinneista ja tuloksista. Lämmityskaudella 2017–2018 otettiin esimerkiksi monia askelia kohti kiertotaloutta ja hiilidioksidineutraalisti tuotettua kaukolämpöä.

Tutustu tarkemmin vuoden 2017 vuosikertomukseen ja tilinpäätöstietoihin


Liikevaihto kasvoi uusien palvelujen ansiosta

Kaukolämmön myynti pysyi viime vuonna lähes ennallaan noin 179,3 GWh:ssa, mutta liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 12 169 132 euroon. Kasvu oli pääasiassa uusien palvelujen ja Riikinvoiman sähkönmyynnin ansiota.

Kaukolämpöön liittyvät palvelut ovatkin yhä tärkeämpi osa Aluelämmön toimintaa. Tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta ja kehittää uusia palveluja, joita kaukolämpöasiakkaamme aidosti tarvitsevat.


Uusiutuvan energian osuus kasvaa: raskasta polttoöljyä ei enää tarvita!

Yksi edellisvuoden merkittävimmistä tapahtumista oli Riikinvoiman ekovoimalaitoksen käyttöönotto. Pienen alkukangertelun jälkeen tuotantoteho vastasi loppuvuodesta odotuksia, ja lämmityskauden aikana suurin osa myydystä kaukolämmöstä pystyttiin jo tuottamaan Riikinvoimalla.

Toinen tärkeä tapahtuma oli A-Rehun kanssa solmimamme yhteistyösopimus. Siihen liittyy sekä kaukolämmön toimitus A-Rehun Varkauden tehtaille että kaurankuoripellettien hyödyntäminen kaukolämmön tuotannossa.

A-Rehu-yhteistyön ja Riikinvoiman ansiosta Aluelämmön päästökauppasektorin alaiset CO2-päästöt olivat viime vuonna vain 12,67 g/kWh. Samalla pystyimme luopumaan kokonaan raskaan polttoöljyn käytöstä!

Tutustu aiempien vuosien vuosikertomuksiin ja tilinpäätöstietoihin