Lämmityskausi alkaa – toimiiko patterit ja pumput?

Syksy tekee tuloaan ja se tarkoittaa lämmityskauden alkamista. Lämmityskausi kestää normaalina vuonna syyskuulta huhtikuulle.

”Nyt oli niin kylmä ja märkä kesä, että moni on varmasti laittanut lämmityksen päälle jo elokuun lopussa jatkuvan kosteuden vuoksi”, Aluelämmön toimitusjohtaja Mikko Onkalo sanoo.

Syksy onkin hyvää aikaa tehdä tarkistukset omaan lämmitysjärjestelmään, jotta lämmitys varmasti toimii talven pakkasilla.


Lämmitysjärjestelmän toimivuus
syytä tarkistaa

Onkalo suosittelee kaikkia tekemään perustarkastuksen omalle lämmitysjärjestelmälleen ja tarkistamaan mm. pumppujen toimivuuden.

”Joskus pumppujen pysäyttäminen kesäksi aiheuttaa sen, että ne jumiutuvat eivätkä käynnistykään normaalisti syksyllä. Jos vikoja ilmenee, niin kannattaa olla yhteydessä huoltoliikkeeseen, LVI-urakoitsijaan tai meihin, niin tullaan tarkistamaan ja korjaamaan laitteet”.

Jos edellisenä lämmityskautena on huomannut häiriöitä, kannattaa ne tarkastuttaa vaikkapa Aluelämmöllä ennen talvea. Mikäli lämpötila ei pysy tasaisena, on yleensä tarpeen tehdä pieniä korjaustöitä.

”Jos esimerkiksi rivitalossa yksi asunto on kylmä, kun muut ovat lämpimiä, niin se on melko selvä merkki siitä, että kaikki ei toimi, kuten pitää. Tällaisessa tapauksessa patteritermostaattien ja linjansäätöventtiilien toiminta on hyvä tarkastaa ja tehdä korjauksia”.